Wie

Hallo iedereen!

Even voorstellen 👋🏻. Wij zijn Hans (30 jaar) en Lisanne (27 jaar) Jakobs en ondertussen alweer 6 jaar getrouwd. Sinds 1 januari 2021 zijn we ons bedrijf ‘de Vrije Boer’ gestart. We wonen in (of voor de echte Hardenezen ‘op’) ’t Harde. We zijn trotse ouders van onze lieve, vrolijke en actieve dochter, Emy. Hans heeft van jongs af aan een grote liefde voor het boerenleven. Hij speelde graag met tractoren, speelde ‘boerderijtje’ en was regelmatig in de weilanden van de buurman te vinden. Even kijken wat de buurman deed en hopen dat hij een rondje mee mocht rijden. Voor Hans was het dan ook niet meer dan logisch om vanaf zijn 20e te gaan werken bij een akkerbouwbedrijf in de Flevopolder. Dit heeft hij met veel plezier tot zijn 25e gedaan en toen is hij uitgevlogen naar een boomkwekerij. Hier heeft hij veel ervaring op mogen doen met het aansturen van mensen en het aansturen van veel verschillende teelten op een relatief kleine oppervlakte.

In zijn werkende wandel is hij zich ondertussen gaan verdiepen in kleine, innovatieve manieren van boeren. Boer worden is namelijk altijd al een droom geweest. De laatste jaren hebben daarom in het teken gestaan van het laten groeien van gezonde groenten. Hans begon heel klein en heeft dit steeds meer uitgebouwd. Ondertussen is hij elke week op pad en bezorgt hij ‘zijn ’s middags geoogste groente’ 🥦 bij verschillende klanten aan huis. Voor Hans twee vliegen in één klap, want hij kan mensen blij maken met heerlijke producten en bij elke deur even een praatje maken. Van dat praatje komt het de laatste tijd niet zo, want ondertussen groeien de bestellingen en moet Hans moeite doen om alles in één avond voor elkaar te krijgen. Tijd dus om een stapje verder te gaan en zo is ‘de Vrije Boer’ geboren! Hans is verder enorm ondernemend, heeft altijd ideeën, geniet vooral van dagen waarop hij leuke en goede gesprekken heeft met anderen, is lekker actief en nieuwe dingen vindt hij leuk! Hans zal vanaf januari voornamelijk druk zijn met ‘de Vrije Boer’.

Voor Lisanne is er ook een kleine rol weggelegd. Waar Hans straks de groente zal kweken, zal verkopen en op de achtergrond bezig zal zijn met de administratie, zal Lisanne de sociale media en site bijhouden. Lisanne is daarnaast orthopedagoog en werkt als zorgcoördinator op een VMBO-school. Het werken met jongeren heeft echt haar hart! Stiekem dromen we er (over heel veel jaren) van om onze passies te combineren. Maar dat is voor later. Lisanne houdt van het bezig zijn met biologisch eten en natuurlijke verzorging. De afgelopen jaren hebben we veel uitgeprobeerd op het gebied van biologische voeding en verzorging. Ze vindt het heerlijk om te ontdekken wat werkt en lekkere, gezonde dingen op tafel te zetten. Verder is ze precies, een doorzetter en geniet ze van tijd thuis of met familie en vrienden. Zonder haar agenda gaat ze de deur niet uit 📅. Je kan zien dat we enorm verschillend zijn. Eigenlijk zijn we in alles het tegenovergestelde van elkaar (behalve in ‘te laat komen’, daar zijn we allebei vrij goed in 🕘🙈). We zien er naar uit om deze verschillen in het bedrijf te gebruiken en elkaar aan te vullen! 

Dit zijn wij!