Wat

Wat doet ‘de Vrije Boer’:


‘’Het zorg dragen voor de vruchtbare grond en het opbouwen ervan, zodat de groente die er groeien zo sterk, weerbaar en gezond mogelijk worden’’.

Dit doen wij op de volgende manieren:

  • De grond wordt afgedekt met organisch materiaal. Hierdoor blijft de grond stabieler vochtig, krijgt onkruid minder kans en wordt het bodemleven (o.a. wormen) gestimuleerd. Wisten jullie dat wormenmest één van de meest vruchtbare mestsoorten is die er bestaat?
  • Om de organische laag intact te houden, spitten of ploegen we niet.
  • Om geen schimmels en bacteriën te doden, spuiten we niet met gewasbeschermingsmiddelen.
  • Om de organische laag te creëren, maken we gebruik van organisch materiaal zoals stro, grasmaaisel, houtsnippers en groenbemesters.
  • Het liefst verkopen we direct aan de eindgebruiker zodat er zo min mogelijk handelingen verricht worden en de producten zo vers mogelijk jullie kant op komen. Dat betekent vaak zelfs ’s middags uit de grond en ’s avonds op je bord! Het doel is dat de gewassen zo puur en zo vers mogelijk bij de klant terecht komen. Wie zijn de klanten? Jullie!

Hoe kun je onze producten kopen?
Er zijn 2 concepten waaraan je mee kunt doen bij ‘de Vrije Boer’:


Concept 1: ‘de Vierkante Eter’

Een concept waarin wij, de klant en teler, samen een vierkante meter grond gaan inplannen. Jij beslist wat er groeit, het werk wordt voor je gedaan en de producten worden vers naar je toe gebracht. Zo ben je altijd verzekerd van jouw groente en is iets nooit uitverkocht!

Concept 2: ‘de Vrije Eter’

Een concept waarin ‘de Vrije Boer’ jou wekelijks een bestellijst door mailt met de beschikbare groente van de komende week. Jij vult deze lijst in en stuurt deze terug. Op de afgesproken datum staan er voor jou thuis heerlijke groentes klaar, zelf uitgezocht en helemaal met het seizoen mee!

Wil je je aanmelden voor één van deze concepten? Mail dan naar info@devrijeboer.com, reageer via het contact formulier op de site of stuur ons een bericht op Instagram of Facebook (devrijeboer).

Hier onder nog een film van Plant Health Cure over hoe de bodem werkt, en waarom we doen wat we doen.